Skoči na vsebino

Nagovor načelnice

 

Spoštovani,

 

Upravna enota Žalec opravlja naloge, ki jih je država zaradi številnih potreb in življenjskih situacij prenesla v lokalno okolje, da bi tako ljudem približala in olajšala uresničevanje njihovih pravic, dolžnosti in zakonitih interesov.

 

Uradniki in uradnice Upravne enote Žalec smo torej v službi ljudi in javnega interesa. Toda, ker nismo samo uradniki, ampak večino svojega časa preživimo v prelepih krajih naše Spodnje Savinjske doline, smo s tem še dodatno zavezani, da vam zagotovimo zakonito in strokovno, kakovostno in prijazno storitev z našega delovnega področja. Pri tem so naša temeljna vodila tista, ki jih od javnih uslužbencev in uslužbenk vselej zahtevajo načelo pravne države ter etika in integriteta uradništva.

 

Včasih se zgodi, da med uradnimi postopki in življenjskimi situacijami, v katerih imajo ljudje različna pričakovanja, pride tudi do nesporazuma. Zato si bom kot prva med enakimi na Upravni enoti Žalec vedno prizadevala, da jih pred nastankom neželenih posledic rešujemo z razumevanjem in obojestranskim spoštovanjem zakonitosti in človekovega dostojanstva, tako strank kot uradnih oseb v uradnih postopkih.

 

Prijazno vabljeni, da se na naši spletni strani podrobneje seznanite s področjem delovanja in storitvami Upravne enote Žalec.

 

 

Simona Stanter

načelnica