Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament 2019 - potrjevanje podpor

Upravna enota Škofja Loka obvešča volivce, da od ponedeljka, 25. 2. 2019, do vključno petka, 26. 4. 2019, poteka potrjevanje podpor kandidatom za poslance v Evropski parlament.

 

Podpore je mogoče oddati osebno na sedežu Upravne enote Škofja Loka, v pritličju Oddelka za upravne notranje zadeve ves poslovni čas in sicer:

  • ob ponedeljkih, torkih in četrtkih med 7.30 in 15.uro
  • ob sredah med 7. in 17.uro
  • ob petkih med 7.30. in 13.uro.

 

Prav tako je mogoče oddati podporo na krajevnih uradih, in sicer v času uradnih ur, ki so objavljene na internetni strani Upravne enote Škofja Loka:

http://www.upravneenote.gov.si/skofja_loka/

 

Volivci, ki bodo v času zbiranja podpor v bolnišnicah, domovih za starejše, zavodih za invalidne osebe in podobnih zavodih ter osebe na prestajanju zaporne kazni, lahko svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi posebej za to pooblaščena oseba organa oziroma zavoda.

 

Osebe, ki bodo med potekom roka za zbiranje podpisov stalno ali začasno prebivale v tujini, lahko svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba diplomatskega predstavništva ali konzulata Republike Slovenije v tujini  ali oseba, ki jo za potrjevanje identitete volivcev določi ministrstvo, pristojno za zunanje zadeve.

 

Osebe, ki imajo v Republiki Sloveniji prijavljeno stalno ali začasno prebivališče, vendar zaradi bolezni ali invalidnosti ne morejo osebno pred pristojni organ, lahko svojo podporo dajo pred uradno osebo pristojnega organa, ki takšno osebo obišče na domu. Zahtevo za obisk na domu lahko upravni enoti sporočijo po telefonu ali preko e-pošte ali navadne pošte, vendar najpozneje petnajst dni pred iztekom roka, ki je določen za predložitev kandidatur.

 

 

Mag.Bojan Miklavčič

načelnik