Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

O PORTALU

 

 

Pred vami so enotne spletne strani upravnih enot v Republiki Sloveniji, ki smo jih pripravili, da bi vam olajšali opravila na upravnih enotah. Na njih boste našli koristne informacije o upravnih postopkih in drugih upravnih storitvah, ki jih opravljajo upravne enote.

Upravne enote zagotavljajo upravne storitve na področju

  • notranjih zadev (osebni dokumenti, prijava prebivališča, zadeve javnega reda, področje tujcev, matičnih zadev, …),
  • prometa (registracija vozil,  izdaja vozniških dovoljenj,...)
  • graditve  objektov in drugih posegov v prostor (gradbeno dovoljenje, uporabno dovoljenje ...),
  • kmetijstva (promet s kmetijskimi zemljišči, status kmeta, zaščitene kmetije ...),
  • denacionalizacije,
  • žrtev vojnega nasilja itd.

V stik z upravno enoto prihaja vsak državljan.


Na upravnih enotah se bomo trudili za zakonito, strokovno, profesionalno in učinkovito upravno storitev, ki bo prilagojena tudi vašim potrebam. Spoštovali bomo državljanovo osebnost, zasebnost, drugačnost in njegov dragoceni čas. Prizadevali si bomo, da bodo stranke z našim delom in z našimi storitvami zadovoljne. Pri nas so vam na voljo vse potrebne informacije, ki vam jih bomo ob obisku z veseljem posredovali, vzeli pa si bomo tudi čas za pomoč pri reševanju vaših upravnih zadev.

Upravne enote so vez med državo in državljani. Da bo ta vez čim močnejša, si želimo tudi vašega sodelovanja. Posredujte nam svoje pripombe in predloge za izboljšanje dela, mi pa se bomo potrudili, da jih v največji možni meri uresničimo.

Želimo si, da bi vam s predstavljenimi informacijami prihranili odvečne skrbi in čas pri obisku v naših upravnih enotah.