Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

IZPOSTAVA CENTER

Adamič-Lundrovo nabrežje 2, 1000 Ljubljana

  

foto prikaz lokacije

 

  

Javni prevoz

 
Do Izpostave Center in sedeža Upravne enote Ljubljana najlažje pridete z avtobusom mestnega potniškega prometa (LPP) ali taksijem, saj v neposredni okolici ni brezplačnih parkirnih mest, lastnih parkirnih mest za stranke pa upravna enota na tej lokaciji nima na voljo.

 
Stavbi najbližje postaje LPP so pri “Nami” (postaji “Pošta” in “Konzorcij” na Slovenski cesti) in pri Krekovem trgu (postaji “Krekov trg” in “Zmajski most”). Prosimo, da za natančnejše informacije o avtobusnih progah in voznih redih obiščete spletno stran Ljubljanskega potniškega prometa (http://www.jh-lj.si/lpp).

 

 
Kolo in kolo s pomožnim motorjem

 
Če je vaše prevozno sredstvo kolo ali kolo s pomožnim motorjem, ga lahko parkirate pred vstopom v objekt, kjer je dovolj stojal za kolesa. Svetujemo vam, da kolo oz. kolo s pomožnim motorjem učinkovito zavarujete pred morebitno krajo.
Če ste uporabnik sistema »Bicikelj«, potem bo za vas dobrodošla informacija, da sta v neposredni bližini objekta kar dve postajališči, in sicer na Pogačarjevem trgu in na Prešernovem trgu.

 

 
Osebno vozilo

 
Javne površine okoli sedeža upravne enote so določene kot območje za pešce. V kolikor se k nam namenjate z osebnim vozilom, ga lahko parkirate:

  
Motorno kolo in kolo z motorjem

 
Javne površine okoli sedeža upravne enote so določene kot območje za pešce. V skladu z določbami Zakona o pravilih cestnega prometa je v območju za pešce prepovedan promet tudi za kolesa z motorjem in motorna kolesa. Pri parkiranju zunaj območja za pešce morajo vozniki motornih koles in koles z motorjem upoštevati določbe Zakona o pravilih cestnega prometa, ki določajo kje je dovoljeno oziroma kje je ustavljanje in parkiranje prepovedano. Določba o prepovedi velja tako za voznike motornih koles, kot tudi za voznike motornih vozil in ostale voznike. Voznikom motornih koles in koles z motorjem je tako dovoljeno parkirati na označenih pasovih za parkiranje motornih koles, motornih vozil in na mestih, kjer pravila cestnega prometa in postavljena prometna signalizacijo to dovoljuje. Trenutno je v bližini, ob vstopu v območje za pešce, na voljo 14 parkirnih mest na območju centralne tržnice (7 pri Zmajskem mostu in 7 na Vodnikovem trgu) ter 17 parkirnih mest na širšem območju Kongresnega trga (10 na Vegovi ulici in 7 na Gosposki ulici).