Skoči na vsebino

Spoštovani, dobrodošli na spletni strani Upravne enote Ljubljana!

 

V Upravni enoti Ljubljana se zavedamo pomembnosti jasnega in hitrega posredovanja informacij kot tudi kakovostnega, učinkovitega ter strokovnega opravljanja storitev, s katerimi se trudimo čimbolj približati strankam in poenostaviti upravne storitve, saj želimo, da ste z našimi storitvami zadovoljni.

 

Na naši spletni strani si lahko ogledate vselej ažurno število čakajočih na okencih na naši najbolj obiskani lokaciji na Tobačni 5, kjer lahko uredite vse v zvezi s področja upravno notranjih zadev. Ker se zavedamo, da je vaš osebni čas dragocen in vaši življenjski dogodki ter situacije pomembni, vas vabimo, da številne storitve uredite tudi prek portala eUprava (https://e-uprava.gov.si/), kjer si lahko pred obiskom v upravni enoti pridobite tudi ustrezne informacije o posamezni upravni storitvi.

 

V primeru, da se vam zastavljajo dodatna vprašanja oziroma imate predloge, pobude, pripombe ali pohvale, ki se navezujejo na naše delo, nam pišite na ue.ljubljana(at)gov.si.

 

Veseli nas, da je Upravna enota Ljubljana skupaj z vami na vaši poti življenja!

 

mag. Lovro Lončar
načelnik UE Ljubljana

       

Število čakajočih v Sektorju za upravno notranje zadeve, Tobačna ulica 5, Ljubljana

Uradne ure

Urejanje storitev s področja upravno notranjih zadev

 

Stranke Upravne enote Ljubljana obveščamo, da storitev s področja upravno notranjih zadev (npr. izdaja potnega lista, osebne izkaznice, prijava prebivališča) ne morejo urejati na lokacijah izpostav, temveč zgolj na lokaciji Sektorja za upravne notranje zadeve, Tobačna ulica 5, Ljubljana oziroma na krajevnih uradih.


Dosegljivost uradnikov, ki rešujejo postopke na Oddelku za tujce


Obveščamo vas, da od 2. 11. 2016 dalje na Oddelku za tujce v Sektorju za upravne notranje zadeve zaradi velike količine vlog za izdajo dovoljenj za prebivanje do nadaljnjega spreminjamo način posredovanja informacij po telefonu.

 

Uradniki, ki vodijo postopke izdaje dovoljenj za prebivanje, bodo po telefonu za informacije o konkretnih (posamičnih) postopkih od 2. 11. 2016 dalje dosegljivi vsak dan (razen v četrtek, ko uradniki na postopkih nimajo uradnih ur) od 8.00 do 10.00 ure.

 

Splošne informacije v zvezi s postopki s področja tujcev pa lahko še naprej pridobite vsak dan v času uradnih ur na telefonskih številkah svetovalcev za pomoč strankam (306 30 35 in 306 30 36) ter v tajništvu Oddelka za tujce (306 32 60).


Dosegljivost uradnikov, ki rešujejo postopke sprejema v državljanstvo Republike Slovenije

 

Obveščamo vas, da od 23. 10. 2017 dalje zaradi velike količine vlog za sprejem v državljanstvo Republike Slovenije do nadaljnjega spreminjamo način posredovanja informacij po telefonu.

 

Uradniki, ki vodijo postopke, bodo po telefonu za informacije o konkretnih (posamičnih) postopkih od 23. 10. 2017 dalje dosegljivi vsak dan (razen v četrtek, ko uradniki na postopkih nimajo uradnih ur) od 8.00 do 10.00 ure.

 

Splošne informacije v zvezi s postopki sprejema v državljanstvo Republike Slovenije pa lahko še naprej pridobite vsak dan v času uradnih ur na telefonskih številkah svetovalcev za pomoč strankam (306 30 35 in 306 30 36).

 

 

Razpored uradnih ur po notranjih organizacijskih enotah:

  

  

 

  Izpostava Bežigrad

  Linhartova cesta 13

 

   Sektor za upravne notranje zadeve 

Glavna pisarna

Oddelek za javni red

Oddelek za tujce

oddelek za matične zadeve

Oddelek za promet

Krajevni uradi

 

 Izpostava Center 

  Adamič-Lundrovo nabrežje 2

 

  Izpostava Moste-Polje

  Proletarska cesta 1

 

  Izpostava Šiška

  Trg Prekomorskih brigad 1

 

  Izpostava Vič-Rudnik

  Trg Mladinskih delovnih brigad 7

 

 

Upravna enota Ljubljana posluje s strankami tudi preko e-pošte:ue.ljubljana(at)gov.si