Skoči na vsebino

NOVICA

Preverite veljavnost potovalnih dokumentov

 

Spoštovane stranke!

 

Ker se približuje čas božičnih in novoletnih praznikov oziroma dopustov, vam svetujemo, da v primeru, da nameravate potovati v tujino in nimate veljavnega potovalnega dokumenta, potrebnega za prestop državne meje, pravočasno vložite vlogo za njegovo izdajo.

 

Čakalna doba za izdajo nove potne listine ali osebne izkaznice je v povprečju teden dni.

 

Ker upravne enote, izdelovalec potnih listin in osebnih izkaznic, Cetis d.d., ter Pošta Slovenije v času praznikov ne poslujejo oziroma poslujejo z omejenim delovnim časom in ker je zaradi počitnikovanj v tujini pričakovati večje število vlog za izdajo osebnih dokumentov, se lahko čakalna doba tudi podaljša.

 

Pošta Slovenije in Cetis d.d. bosta imela v času božičnih in novoletnih praznikov prilagojen delovni čas, in sicer bo v sredo, 24. 12. 2014 in sredo 31. 12. 2014, poslovalnice Pošte Slovenije bodo obratovale od 8.00 do 12.00 ure (male poslovalnice, ki so v sobotah zaprte, bodo 24. in 31.12.2014 odprte zgolj od 9.00 do 11.00 ure), Cetis d.d. bo obratoval do 12.00 ure, medtem ko v času praznikov dne 25., 26. 12. 2014 in 1. 1. 2014 Pošta Slovenije in Cetis d.d. ne bosta poslovala.

 

Zato Upravna enota Lenart slovenske državljane, ki nimajo potovalnega dokumenta oziroma jim v bližnji prihodnosti poteče veljavnost osebne izkaznice ali potne listine, pa za praznike načrtujejo potovanje v tujino, poziva, da upoštevajo delovni čas Cetisa in Pošte Slovenije ter zato pravočasno vložijo vlogo za izdajo osebnega dokumenta, lahko tudi pred datumom poteka dokumenta.