Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

RAZNO

Obrazci "Presoja zdravstvene ogroženosti na prireditvi"

 

Dne 14.11.2015 je pričel veljati nov Pravilnik o službi nujne medicinske pomoči, ki ureja tudi področje zdravstvenega varstva na javnih prireditvah. Pravilnik je dostopen na spletni strani http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?sop=2015-01-3193 .

Organizator javne prireditve je dolžan v sodelovanju z izvajalcem zdravstvenega varstva na prireditvi oceniti, kakšno vrsto prireditve organizira. Kriteriji za razvrstitev prireditve in vrsta zdravstvenega varstva, so opisani v Prilogi 16 navedenega pravilnika http://www.uradni-list.si/files/RS_-2015-081-00009-OB~P016-0000.PDF#!/pdf

Pri presoji ogroženosti oziroma tveganj si organizator lahko pomaga s priloženim obrazcem "Presoja zdravstvene ogroženosti na prireditvi". Ob obveščanju policije in upravne enote je za vsako prireditev, ki zahteva zdravstveno varstvo, potrebno priložiti izpolnjen obrazec.

Dokončna presoja tveganja na prireditvi in ustreznosti zdravstvenega varstva je v pristojnosti upravnega organa in izvajalca službe nujne medicinske pomoči na območju, kjer bo prireditev organizirana.

 

 

Povezava do obrazcev "Presoja zdravstvene ogroženosti na prireditvi":

 

Obrazec 1

Obrazec 2